poniedziałek, 11 marca 2019

Pasta z białej fasoli z pieczarkami

Taka pasta jest pożywna, pyszna, idealna do kanapek, do warzyw a  ja zajadam samą.
Jest aromatyczna, pachnie grzybami i smakuje rewelacyjnie.
Polecam gorąco.
Fasolowa pasta z pieczarkami.


Składniki:
  • 1 puszka białej fasoli - 400 g 
  • 8 sporych pieczarek
  • 2 - 3 łyżki oleju lnianego
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta suszonego majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropel grzybowego sosu sojowego
  • sól morska  
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie pasty:
  • Pieczarki pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam je na oliwie.
  • Fasolę odcedziłam na sicie, przepłukałam wodą.
  • Dusiłam potem jakieś 10 minut, zdjęłam z ognia, wystudziłam.
  • Czosnek obrałam i pokroiłam  w plasterki.
  • Do misy malaksera włożyłam pieczarki, fasolę, czosnek, wlałam olej i sos sojowy, wsypałam zioła i zmiksowałam na pastę.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszałam.
  • Przechowuję w lodówce.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Kuter na plaży w Kątach Rybackich

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger