piątek, 22 marca 2019

Jaglany budyń z papają

Deser mega szybki o ile wcześniej ugotujecie kaszę jaglaną.
Ja zawsze gotuję jaglankę na zapas i trzymam w lodówce aby była pod ręką.
Papaja dobrze żeby była dojrzała bo inaczej nie smakuje w tym budyniu.
Zapraszam na pyszny deser.
Budyń z papai z jaglanką.


Składniki:

  • 3 - 4 łyżki miodu
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 owoc papai ok. 500 g
  • 2 łyżki żurawiny do posypania

Przygotowanie budyniu:

  • Do blendera kielichowego włożyłam kasze jaglaną, dodałam miód i jogurt i zmiksowałam na gładki krem.
  • Papaję obrałam ze skórki, wydrążyłam pestki.
  • Nie wyrzucajcie pestek tylko zróbcie z nich przyprawę.
  • Papaję pokroiłam w kostkę i włożyłam do blendera - kilka kostek zostawiłam do dekoracji - zmiksowałam z kaszą na gładki krem.
  • Przełożyłam go do słoiczków, udekorowałam kawałkami papai i żurawiną.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Potoku

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger