poniedziałek, 18 lutego 2019

Ciepłe kanapki z awokado i przegrzebkami

W środku zimy ciepłe kanapki będą znakomitym pomysłem, rozgrzeją brzuchy, pożywią organizm.
Robicie sobie takie kanapki przed wyjściem do pracy czy szkoły?
Kanapki robi się szybko a smakują wyśmienicie, polecam.
Kanapki z awokado i przegrzebkami na ciepło.


Składniki:

  • 4 kromki chleba żytniego na zakwasie
  • 4 plastry Mortadella Bologna
  • 1 puszka przegrzebek w sosie pomidorowym - 115 g
  • 1 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska


Przygotowanie kanapek:

  • Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni.
  • Awokado obrałam, przekroiłam wzdłuż na połowy, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam sól i wymieszałam.
  • Każdą kromkę posmarowałam grubo pastą z awokado, ułożyłam plastry Mortadella Bologna a na wierzchu umieściłam przegrzebki z sosem.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Tomasza Zielińskiego – zabytkowy obiekt w centrum Kielc

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger