niedziela, 20 stycznia 2019

Surówka z kapusty coolwrap z granatem

FIT
Pyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10.
Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę.
Tą, którą dziś przedstawiam robi się błyskawicznie.
Kapusta coolwrap w surówce z granatem.


Składniki:

  • 1/4 główki kapusty coolwrap
  • biała część z małego pora
  • pestki z 1/2 granatu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu czereśniowego
  • 3 łyżki soku z granatów
  • szczypta soli morskiej
  • 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem


Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam kapustę, pora umyłam i również pokroiłam - w krążki.
  • Do salaterki włożyłam kapustę i pora, wymieszałam.
  • Dodałam oliwę, ocet, sok z granatu, sos czosnkowo - miodowy i dokładnie wymieszałam.
  • Na koniec posypałam pestkami granatu i ponownie wymieszałam.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wzgórze katedralne - Frombork

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger