piątek, 11 stycznia 2019

Piady z awokado, capocollo, pomidorem i bazylią

Mamy dziś obiad po włosku, znakomity chlebek piada, przepyszna capocollo czyli dojrzewający karczek wieprzowy i kremowe awokado.
Połączenie składników idealne a obiad gotowy w kilka minut, zachęcam do wypróbowania.
Placki piada z dojrzewającym karczkiem, awokado i bazylią.


Składniki:

  • 3 piady
  • 1 awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól różowa himalajska
  • kilka listków bazylii
  • 2 pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • 6 plastrów pikantnej capocollo - włoska karkówka dojrzewająca
  • surówka chińska do podania lub inna surówka


Przygotowanie dania:

  • Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i rozgniotłam widelcem z solą i sokiem z cytryny.
  • Pomidora pokroiłam w plastry, a cebule po obraniu w cieniutkie plasterki.
  • Placek ułożyłam na rozgrzanej patelni na 30 sekund na jednej stronie, przewróciłam i podgrzewałam kolejne 30 sekund.
  • Zdjęłam placek z patelni, nałożyłam porcje awokado, rozsmarowałam, ułożyłam plastry karczku, pomidora i bazylii, złożyłam na pół i od razu podałam.
  • Obficie obłożyłam chińską surówką.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Sklepienie na zamku w Golubiu - Dobrzyniu

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger