niedziela, 13 stycznia 2019

Pasta z awokado i oliwek

FIT
To najprostsza pod słońcem pasta a jakże pyszna.
Awokado dojrzałe jest pysznie kremowe i dodatek jakiegokolwiek składnika czy to słodkiego czy wytrawnego będzie idealnym dodatkiem.
Tym razem dostałam pyszne oliwki i one znakomicie połączyły się z awokado w paście.
Zajadacie takie pasty?
Pasta oliwkowo - awokadowa.


Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 szalotka
  • 1 - 2 łyżki octu czereśniowego lub innego ulubionego
  • ew. sól morska
  • 1/2 oliwek zielonych bez pestek


Przygotowanie pasty.

  • Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i wrzuciłam do misy blendera - można użyć blendera ręcznego.
  • Dodałam oliwki, posiekaną szalotkę i ocet z czereśni i zmiksowałam na gładką pastę, jeśli mało słona dodać odrobinę soli.
  • Gotowe, wystarczy posmarować chleb albo zajadać łyżeczką z krakersami, preclami, wyborna.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Piorunów - to tu Maria Dąbrowska pisała "Noce i dnie"

2 komentarze

  1. Kilka dni temu robiłam podobną pastę.
    Bardzo ją lubimy.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger