poniedziałek, 17 grudnia 2018

Ciepłe kanapki z tuńczykiem i awokado

Ciepłe kanapki zimą to idealny początek dnia.
Dziś przygotowałam je z tuńczykiem w sosie własnym, awokado i pieczoną papryką.
Paprykę można upiec samemu w piekarniku i potem obrać ze skórki albo tak jak ja, nie miałam czasu więc wyjęłam ją ze słoika i gotowe.
Zapraszam na pyszne śniadanie.
Kanapki z tuńczykiem, awokado i pieczoną papryką.



Składniki: 3 porcje

  • 6 kromek chleba na zakwasie
  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 szalotka
  • 1 strąk pieczonej papryki


Przygotowanie kanapek:

  • Kromki chleba opiekłam na suchej patelni, można to zrobić w opiekaczu czy w piekarniku.
  • Awokado przecięłam wzdłuż na połowę, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki.
  • Paprykę pokroiłam  w paseczki, a szalotkę w krążki.
  • Na podpieczonej kromce chleba ułożyłam tuńczyka, plastry awokado, paski papryki i krążki szalotki.
  • Podałam od razu.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ruiny zamku w Ostrężniku

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger