sobota, 8 grudnia 2018

Bruschetta z salami spianata i wędzonymi omułkami

Szybie i treściwe śniadanie na mym stole, polecam i Tobie.
Aromatyczne omułki tym razem z puszki w oleju i włoskie salami spianata spisały się tutaj rewelacyjnie.
Polecam gorąco na śniadanie czy kolację.
Ciepłe włoskie kanapki z salami i wędzonymi omułkami.


Składniki:

  • kromki chleba razowego - wedle upodobań
  • mała puszka omułek wędzonych w oliwie
  • 50 g salami spianata łagodne
  • 2 pomidory
  • posiekane listki estragonu
  • olej do grzanek


Przygotowanie bruschetty:

  • Kromki chleba skropiłam olejem i podsmażyłam na patelni z obu stron.
  • Każdą posmarowałam olejem z puszki, ułożyłam plasterki salami, omułki, plastry pomidora i posypałam listkami estragonu.
  • Podałam gorące.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Odnowiony Dwór w Ujeździe koło Tomaszowa Mazowieckiego

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger