niedziela, 25 listopada 2018

Pasta z ryby maślanej i awokado

Wspaniała, wędzona ryba maślana zagościła w mojej kuchni, kawałek zużyłam na zrobienie tej przepysznej pasty.
Prawie wcale nie ma przy niej pracy a efekt rewelacyjny, pasta jest idealna.
Dodatek pieprzu czerwonego tylko podkręca delikatny smak pasty, spróbujcie proszę.
Pasta śniadaniowa z ryby i awokado.



Składniki:

  • 250 g maślanej ryby wędzonej
  • 1 średnie dojrzałe awokado
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • czerwony pieprz do posypania
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon


Przygotowanie pasty:

  • Obrałam ze skórki awokado, oddzieliłam od pestki i przełożyłam do malaksera.
  • Rybę obrałam z ości i zdjęłam skórę, włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam również posiekana dymkę ze szczypiorem.
  • Dodałam sól i pieprz oraz musztardę i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Podałam z rzodkiewką, posypane świeżo młotkowanym czerwonym pieprzem.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Muzeum miasta w Pabianicach

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger