poniedziałek, 29 października 2018

Hiszpańskie tapas

Hiszpańskie tapas to takie przekąski które zajadamy na śniadanie, między śniadaniem a obiadem czy na kolację, czy może jak najdzie nas ochota.
Smakują wybornie, znikają szybko, są wyśmienite.
Przekąski z Hiszpanii - tapas.


Składniki:

  • 4 - 5 kromek razowego chleba na zakwasie
  • 2 - 3 łyżki tapenady
  • kilka listków mięty
  • 60 kiełbasy wieprzowej hiszpańskiej Salchichon Reserva w plastrach
  • 4 - 5 małych jaj
  • pomidor
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony


Przygotowanie tapas:

  • Kromki chleba podsmażyłam na suchej patelni a potem każdą posmarowałam tapenadą.
  • Na każdym chlebku ułożyłam plastry pomidora, listki mięty.
  • Jaja ugotowałam w koszulkach czyli na gotującą wodę wlałam rozbite jajo i gotowałam 3 minuty, potem wyłowiłam łyżką i ułożyłam na grzance, podałam.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek Królewski w Łęczycy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger