Jest aromatyczna, chrupiące grzyby to jest kwintesencja smaku i aromatu, polecam gorąco.
Grzyby leśne i jajecznica.
Składniki: 3 porcje
- 8 jaj
 - 200 g mieszanych grzybów leśnych: podgrzybki, maślaki, koźlaki
 - szczypior do posypania
 - 2 łyżki masła
 - 1 cebula
 - sól różowa himalajska
 - pieprz czarny
 
Przygotowanie jajecznicy:
- Jaja wbiłam do miski i napowietrzyłam widelcem, posoliłam.
 - Grzyby oczyściłam i pokroiłam w plastry.
 - Cebulę pokroiłam w piórka, szczypior posiekałam.
 - Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim grzyby, posoliłam i smażyłam jakieś 5 minut.
 - Potem wlałam roztrzepane jaja i smażyłam do ulubionej konsystencji.
 - Na talerzu posypałam świeżo mielonym pieprzem i szczypiorem.
 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Rzeka Sanica w Śladkowie Małym | 
2 komentarze
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, było pysznie. Polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.