niedziela, 28 października 2018

Jajecznica z grzybami leśnymi

FIT
Jeśli w Waszym rejonie grzyby w lasach są zróbcie sobie taką jajecznicę.
Jest aromatyczna, chrupiące grzyby to jest kwintesencja smaku i aromatu, polecam gorąco.
Grzyby leśne i jajecznica.


Składniki: 3 porcje

  • 8 jaj
  • 200 g mieszanych grzybów leśnych: podgrzybki, maślaki, koźlaki
  • szczypior do posypania
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • sól różowa himalajska
  • pieprz czarny

Przygotowanie jajecznicy:

  • Jaja wbiłam do miski i napowietrzyłam widelcem, posoliłam.
  • Grzyby oczyściłam i pokroiłam w plastry.
  • Cebulę pokroiłam w piórka, szczypior posiekałam.
  • Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim grzyby, posoliłam i smażyłam jakieś 5 minut.
  • Potem wlałam roztrzepane jaja i smażyłam do ulubionej konsystencji.
  • Na talerzu posypałam świeżo mielonym pieprzem i szczypiorem.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Rzeka Sanica w Śladkowie Małym

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger