niedziela, 2 września 2018

Surówka z kapusty białej i kalarepy

FIT
Pysznych i zdrowych surówek nigdy dość.
Dziś przedstawiam surówkę znakomitą, idealną do obiadu i do samodzielnego zajadania, jest przepyszna.
Zdrowa surówka z białej kapusty kalarepy.


Składniki:
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 średnia kalarepa
  • 15 cm białej części pora
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu czosnkowy
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 2 - 3 łyżki listków świeżego tymianku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mała kapusta pac choi

Przygotowanie surówki:
  • Poszatkowałam warzywa: kapusty obie, paprykę, kalarepkę, wcześniej obraną.
  • Do miski z warzywami dodałam sól, pieprz, oliwę, syrop klonowy i listki tymianku, wymieszałam dokładnie.
  • Surówka przed podaniem powinna macerować się 30 minut.
  • Pysznie smakuje schłodzona.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Robinia akacjowa po przejściach

2 komentarze

  1. Bardzo lubię surówki i chętnie Twoją wypróbuję:))pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się Reniu że się podoba, pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger