czwartek, 16 sierpnia 2018

Tosty francuskie czyli chleb w jajku

Te tosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki.
Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje.
Polecam do wypróbowania.
Chleb w jajku czyli tosty francuskie.


Składniki:
  • 5 - 6 kromek czerstwej chałki lub chleba 
  • 1 łyżka oleju 
  • 1 łyżka masła 
  • 1 jajo 
  • 100 ml mleka 
  • miód do podania 

Przygotowanie tosta:
  • Jajo roztrzepałam z mlekiem. 
  • Chałkę pokroiłam na plastry.
  • Na patelni rozgrzałam olej i masło.
  • Maczałam kromki chałki w mleku z jajem i smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z miodem.
Smacznego.
Przepis kuchni francuskiej.
"Podróże małe i duże"
Bez lilak

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger