czwartek, 16 sierpnia 2018

Słodkie piadiny z borówkami i ricottą

Włoskie chlebki dzisiaj w wersji na słodko.
Chlebki piada są wdzięcznym materiałem do różnych dań, polecam gorąco.
Tym razem przygotowałam je na słodko, na śniadanie, ale takim deserem też bym nie pogardziła.
Włoskie piadiny na słodko.


Składniki:

  • 3 chlebki piada
  • 250 g sera ricotta
  • 1 łyżka miodu
  • garść borówek
  • garść orzechów ziemnych


Przygotowanie chlebków:

  • Ricottę wymieszałam z miodem, dodałam borówki i orzechy i ponownie wymieszałam.
  • Piady podgrzałam na suchej patelni.
  • Każdy chlebek posmarowałam mieszanką serową, złożyłam na cztery, posypałam orzechami i borówkami.
  • Zajadamy od razu aby chlebki nie zmiękły.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dom plebanii - Ujazd

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger