czwartek, 19 lipca 2018

Tajska zupa w 15 minut z limandą żółtopłetwą

Dziś danie błyskawiczne, pyszne, zdrowe i pożywne.
Lubię takie danie gdy za oknem skwar czy nie ma za dużo czasu a na dworze leje i leje.
Zupa szybko zaspokoi głód i pożywi nasz organizm, polecam.
Szybka tajska zupa z limandą żółtopłetwą.


Składniki:
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 2 pełne łyżki czerwonej pasty curry
  • 300 g limandy żółtopłetwej - lub innej ulubionej ryby
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • garść listków kolendry
  • 1 czerwona papryka ramiro
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • bagietka do podania
Przygotowanie zupy tajskiej:
  • Obrałam paprykę i pokroiłam w paseczki, dymkę wraz ze szczypiorem posiekałam,
  • Posiekałam kolendrę a rybę umyłam, osuszyłam i pokroiłam na małe kawałki.
  • Do garnka wlałam mleko kokosowe, dodałam paprykę, dymkę oraz pastę curry i gotowałam 5 minut.
  • Potem dodałam kawałki ryby i nie mieszając aby ryba się nie rozpadła gotowałam zupę na małym ogniu 5 minut.
  • Doprawiłam sosem ostrygowym, solą i pieprzem do smaku.
  • Podałam z bagietką a na talerzu posypałam kolendrą.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Gęsiego jedna za drugą - sarenki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger