sobota, 2 czerwca 2018

Zielony omlet

FIT
Typowo letnie, lekkie śniadanie.
Dużo zieleniny, jajka i szybko powstanie pyszny, zielony omlet, pachnący latem, świeżymi ziołami i delikatnym smaku.
Polecam nie tylko na śniadanie ale i na lekki obiad.
Zielony omlet.


                    Składniki: 1 porcja

  • 2 jaja
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól morska do smaku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu malgaskiego
  • kilka listków szpinaku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki koperku
  • 1/2 dymki ze szczypiorem
  • listki z 1 gałązki mięty
  • 1 łyżka masła


Jaja wbiłam do miseczki, roztrzepałam je z mlekiem, utłuczonym pieprzem i szczyptą soli, wprowadzając jak najwięcej powietrza.
Zioła umyłam i posiekałam - same listki.
Posiekałam dymkę i podsmażyłam na maśle.
Na patelnię wlałam jaja, posypałam posiekaną zieleniną i smażyłam aż omlet się ściął.
Złożyłam go wówczas na pół i lekko dosmażyłam.

Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
                                       "Podróże małe i duże"
Majowa łąka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger