Dużo zieleniny, jajka i szybko powstanie pyszny, zielony omlet, pachnący latem, świeżymi ziołami i delikatnym smaku.
Polecam nie tylko na śniadanie ale i na lekki obiad.
Zielony omlet.
Składniki: 1 porcja
- 2 jaja
 - 2 łyżki mleka
 - 1 łyżeczka masła
 - sól morska do smaku
 - 1/2 łyżeczki pieprzu malgaskiego
 - kilka listków szpinaku
 - 2 gałązki natki pietruszki
 - 2 gałązki koperku
 - 1/2 dymki ze szczypiorem
 - listki z 1 gałązki mięty
 - 1 łyżka masła
 
Jaja wbiłam do miseczki, roztrzepałam je z mlekiem, utłuczonym pieprzem i szczyptą soli, wprowadzając jak najwięcej powietrza.
Zioła umyłam i posiekałam - same listki.
Posiekałam dymkę i podsmażyłam na maśle.
Na patelnię wlałam jaja, posypałam posiekaną zieleniną i smażyłam aż omlet się ściął.
Złożyłam go wówczas na pół i lekko dosmażyłam.
Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
| Majowa łąka | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.