piątek, 15 czerwca 2018

Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki

Dziś roladki schabowe zrobiłam z szybkością światła.
Są szybkim i pysznym obiadem na już a do tego są bardzo smakowite.
Zachęcam zatem do wykorzystania pomysłu.
Jakie roladki jada się w Twoim domu?
Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki.


                  Składniki: 3 porcje

  • 6 kotletów schabowych 
  • 6 plastrów sera gouda
  • 6 plastrów salami paprykowego
  • 2 łyżeczki pasty paprykowej
  • sól morska
  • olej do smażenia

                  Jarzynka:

  • 1 średnia cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżka oleju
  • sól morska
  • natka pietruszki do posypania


Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem na duże płaty.
Każdy płat mięsa posmarowałam pastą paprykową.
Na mięsie ułożyłam plastry salami
a na nim ser.

Zwinęłam mięso w roladki, posoliłam.
Cukinię i paprykę umyłam, osuszyłam.
Cukinię pokroiłam w plastry a paprykę na kawałki.
Na patelni rozgrzałam olej i chwilę podsmażałam warzywa - 5 minut.
Potem wlałam na patelnię sos teriyaki i dusiłam pod przykryciem 3 minuty aż warzywa były miękkie.
Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim roladki aż zrumieniły się ze wszystkich stron.
Podałam mięso na jarzynce w sosie, posypałam posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
                                         "Podróże małe i duże"
Jezioro Białe - Augustów

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger