niedziela, 24 czerwca 2018

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z ryby to jedna z moich ulubionych past.
Tym razem wybrałam wędzoną makrelę bo wyglądała nadzwyczaj świeżo i pysznie.
Zaraz powstała z niej przepyszna pasta na którą serdecznie zapraszam.
Pasta do chleba z wędzonej makreli.


Składniki:
  • 1 duża makrela wędzona 
  • 3 jaja ugotowane na twardo 
  • 2 łyżki musztardy bawarskiej lub ulubionej 
  • 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu 
  • pęczek koperku 
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Przygotowanie pasty z wędzonej makreli:
  • Rybę obrałam ze skóry i ości, podrobiłam i włożyłam do misy malaksera. 
  • Można posiekać drobno albo przepuścić przez maszynkę do mięsa. 
  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam, pokroiłam na ćwiartki i też włożyłam do malaksera. 
  • Dodałam umyte i osuszone, natkę pietruszki i koperek, a także majonez, musztardę i zmiksowałam do odpowiadającej nam konsystencji. 
  • Pasta gotowa do spożycia.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Pałac na wodzie - Augustów

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger