poniedziałek, 11 czerwca 2018

Kasza manna z bakaliami

Powrót do lat dziecięcych i znakomite śniadanie w sobotę rano.
Babcia gotowała bo mama była w pracy - nie było wówczas jeszcze wolnych sobót.
Teraz wspominam ten smak z rozrzewnieniem i nostalgią.
To były inne czasy ale czy gorsze? jak mawiają niektórzy? chyba jednak nie.
A co Wy wspominacie najbardziej z lat dziecinnych?
Kasza manna z bakaliami.


                   Składniki:

  • 800 ml mleka
  • 7 płaskich łyżek kaszy manny
  • 1 łyżka żurawiny
  • 1 łyżka rodzynków królewskich
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki kostki kokosowej

Wlałam mleko do garnka, wsypałam kaszę mannę i mieszając doprowadziłam do wrzenia.
Gotowałam aż kasza stała się gęsta jakieś 5 minut.
Część bakalii wymieszałam z manną a resztą posypałam kaszę już na talerzu.
Smacznego.
Przepis babciny.  
                                          "Podróże małe i duże"
Dolina Rospudy - Augustów

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger