wtorek, 5 czerwca 2018

Karmelizowane marchewki i fasolka

Znakomity dodatek do mięs czy jako przystawka.
Kolorowe marchewki można teraz kupić już wszędzie a potem zrobić według tego pomysłu i cieszyć się chrupkością i smakiem warzyw.
Zachęcam do karmelizowania warzyw, są obłędne.
Karmelizowana marchewka i fasolka.

                   Składniki:

  • 200 g fasolki typu Mamut
  • 200 g kolorowych mini marchewek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól różowa himalajska
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki kremu balsamicznego Rosso

Marchewki i fasolę umyłam i osuszyłam, fasolę pokroiłam tak aby była wielkości marchewek.
Na patelni rozgrzałam olej i masło, chwilę podsmażałam warzywa, dolałam wodę, krem balsamiczny, dodałam miód i sól.
Dusiłam pod przykryciem 10 minut.
Potem zdjęłam pokrywkę i chwilę jeszcze dusiłam aż sos na patelni zgęstniał.
Podałam do jagnięciny.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                            "Podróże małe i duże"
Floksy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger