poniedziałek, 7 maja 2018

Domowe Malibu - Likier kokosowy

Idealne na babskie spotkania ale nie tylko.
Pyszne, niezbyt słodkie, do wykonania potrzeba chwili a potem spływa po przełyku idealny trunek niezbyt mocny.
Zrobić proponuje i delektować się.
Domowe Malibu - Likier kokosowy.


                   Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 puszka - 530 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 łyżki miodu
  • 500 ml wódki 38%


Do słoja wsypałam wiórki kokosowe, zalałam alkoholem i pozostawiłam na noc.
Potem odcedziłam wiórki od wódki.
Wlałam mleko do blendera, dodałam wódkę kokosową, miód i miksowałam 2 minuty.
Odstawiłam na 12 godzin do przegryzienia smaków.
Na zdrowie!!!
Źródło.
                                        "Podróże małe i duże"
Augustowskie noce

4 komentarze

  1. Uwielbiam wszystko co kokosowe. Oczywiście naturalnie kokosowe, a nie sztucznie. Robię bardzo podobny likier, ale nie zalewam wiórków alkoholem tylko wyciskam z nich mleczko. 20deko wiórków zalewam litrem wrzacew wody i zostawiam na noc. Później miksuje i przecedzam przez sito. I do takiego mleczka dodaję alkohol i resztę dodatków. SedecznueS pozdrawiam i dziękuję za cudne przepisy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I mnie jest bardzo miło a Twój sposób jest fajny. A kto ze mną pisze? dziękuję.

      Usuń
    2. Klaudia Szynal6 czerwca 2018 17:25

      Hihi dopiero teraz się zorientowałam gdzie się wpisuje imię. Kiepska jestem w te klocki. Dziś testowałam syrop z piwonii zapach cudowny, ale w smaku gorzkawy.I niestety na stałe u mnie nie zagości. Pozdrawiam

      Usuń
    3. Miałam ochotę na piwonie ale chyba się zagapiłam bo u nas już przekwita. Pozdrawiam Klaudio.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger