czwartek, 17 maja 2018

Ciepłe kanapki z boczniakami i serem

Takie kanapki to idealne śniadanie, sycące, treściwe, pożywne.
W kilka chwil podsmażymy boczniaki a potem to już kwestia kolejnych kilku minut.
Kanapki na ciepło są dobre tak samo zimą jak i latem.
Polecam gorąco.
Ciepłe kanapki z boczniakami i serem.


                  Składniki:

  • 6 - 8 kromek chleba żytniego na zakwasie
  • 250 g boczniaków
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 1 łyżka masła
  • starty żółty ser - ulubiony - ja miałam goudę
  • ulubione kiełki
  • oliwa

Kromki chleba skropiłam oliwą i podsmażyłam na płycie lub na patelni na złoty kolor z obu stron.
Boczniaki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle aż się zrumieniły.
Boczniaków nie należy mieszać tylko potrząsać patelnią aby nie puściły soku a ładnie się zrumieniły.
Posoliłam grzyby i oprószyłam pieprzem.
Na każdej ciepłej kromce ułożyłam boczniaki, starty ser i udekorowałam kiełkami.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                           "Podróże małe i duże"
Pałac na wodzie - Augustów

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger