sobota, 17 marca 2018

Dorada z grilla i bukiet wiosennych warzyw

Obiad szybki i smakowity dziś przedstawiam.
Wykorzystujecie mrożonki? ja często ale i tak nazbyt rzadko.
Mrożonki to warzywa i owoce zamrożone w największej swojej świetności z mnóstwem witamin i wszelakich ochów i achów.
Dlatego są teraz lepszym rozwiązaniem niż pomidory sztucznie pędzone czy inne dobrodziejstwa.
Tym razem użyłam mieszanki wiosennych warzyw.
Dorada z grilla i bukiet wiosennych warzyw.

              Składniki:

  • 2 dorady
  • sól czarna himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • olej do posmarowania ryby
  • plastry cytryny
  • 450 g - 1 paczka mieszanki wiosennych warzyw
  • 1 łyżka oleju do warzyw
  • sól morska do warzyw

Ryby umyłam, osuszyłam i natarłam w środku pieprzem i czarną solą himalajską, włożyłam do środka plastry cytryny.
Z wierzchu natarłam rybę olejem.
Rybę grillowałam z obu stron po około 10 - 12 minut aż mięso zaczęło odchodzić od kości.
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam zamrożone warzywa, lekko posoliłam i dusiłam pod przykryciem kilka minut aż warzywa zmiękły.
Podałam rybę z plasterkami cytryny i warzywami.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                          "Podróże małe i duże"
Jesteśmy w Augustowie

6 komentarze

  1. Wygląda pysznie, wieki nie jadłam dorady :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas to zmienić, polecam, jest delikatna i taka smakowita.

      Usuń
  2. A to ciekawe, ze brukselka to wiosenne warzywo...

    OdpowiedzUsuń
  3. Dorotko-wygląda pysznie :) pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger