czwartek, 9 listopada 2017

Pasta lubczykowa

Jeśli tylko zakupicie doniczkę z lubczykiem lub wyrwiecie ostatnie listki z ogrodu to warto pokusić się na zrobienie tej pasty.
Jest mega aromatyczna i łyżeczka dodana do potrawy nadaje jej jedyny i niepowtarzalny smak.
To bomba smakowa, nie potrzeba żadnych polepszaczy ani zgubnych kostek rosołowych.
Pasta lubczykowa.


                 Składniki:

  • 120 g lubczyku - liści i łodyżek
  • 20 g soli morskiej
  • 4 - 5 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku

Umyłam i osuszyłam liście i łodyżki.
Liście włożyłam do blendera a łodyżki posiekałam i też dodałam do blendera.
Dodałam posiekany czosnek i sól, zmiksowałam ponownie.
Teraz dolewałam oliwy i miksowałam aby powstała pasta.
Pastę zapakowałam do słoika i włożyłam do lodówki.
Dodaję do wszystkiego aby dania miały smak i aromat.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
                                        "Podróże małe i duże"
Ciechocinek
Ciepło, słonecznie, Park Zdrojowy w Ciechocinku, a było to tak niedawno, w czerwcu.

2 komentarze

  1. No proszę jakie dobre jedzonko można zrobić z lubczyku:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobre, aromatyczne i zdrowe, polecam gorąco.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger