poniedziałek, 20 listopada 2017

Indyjska kanapka z kurczakiem i piklami

Pożywna i pyszna kanapka dziś na stole.
Polecam na obiad, śniadanie czy wczesną kolację, idealna kanapka.
Jeśli zapakujecie do pracy czy szkoły wszyscy będą zadowoleni.
Indyjska kanapka z kurczakiem i piklami.


                 Składniki:


Filet z kurczaka pokroiłam w paseczki, posypałam przyprawą do gyrosa i podsmażyłam na rozgrzanym oleju.
Podgrzałam w piekarniku chlebki nan.
Gorące posmarowałam pasztetem grzybowym.
Ułożyłam paski kurczaka, pikle z ogórków, piórka czerwonej cebuli, listki bazylii i tymianku oraz plastry pomidora.
Na wierzchu ułożyłam kawałki sera feta.
Podałam gorące.
Smacznego.
Przepis kuchni indyjskiej.
                                       "Podróże małe i duże"
Podgrzybek brunatny
Pyszny grzyb z rodziny borowikowatych.
Bliżej mu do prawdziwka niż innego grzyba.
Pyszny grzyb, ceniony w kuchni.

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger