środa, 11 października 2017

Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym

Znowu byłam w lesie i znowu nazbierałam nie całkiem rozwinięte kapelusze czubajki kani.
Ponieważ chwilę wcześniej miałam na obiad ciecierzycę w sosie pomidorowym nadziałam nią moje kanie a obiad wyśmienity wjechał na stół.
Polecam zróbcie sobie takie, jeśli znajdziecie takie nierozwinięte kapelusze.
Jeśli nie znacie czubajki kani lepiej sobie nadziać pieczarki i nie zrywać aby się nie pomylić i zerwać niejadalnego grzyba.
Polecam danie gorąco, będzie smakowało.
Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym.


            Składniki:



Z kapelusików oderwałam ogonki bo są łykowate.
Kapelusze w środku skropiłam olejem i lekko posoliłam.
Do każdego kapelusza nałożyłam porcje ciecierzycy i ustawiałam je jeden przy drugim w naczyniu do zapiekania.
Piekłam grzyby w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 30 minut.
Podałam od razu, gorące.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                         "Podróże małe i duże"
Czubajka kania
Idealna do nadziewania, mięsista i piękna czubajka kania.

2 komentarze

  1. Nigdy ich nie przyrządzam:))))a wyglądają tak smacznie:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger