Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje.
Dziś było szybko, zdrowo i pysznie.
Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe.
Robicie takie pasty?
Polecam do zrobienia.
Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego.
Składniki:
- 2 średnie awokado
 - sok z 1/2 cytryny
 - 1 łyżeczka błonnika jabłkowego
 - 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
 - 2 ząbki czosnku
 - sól morska
 
Rozgniotłam miąższ awokado widelcem i skropiłam sokiem z cytryny.
Dodałam teraz posiekany drobniutko czosnek oraz siemię i błonnik, wymieszałam.
Doprawiłam do smaku solą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
| Zalew w Sielpi | 
4 komentarze
Szybkie do przygotowania a do tego smaczne i zdrowe. Tak ja lubię ! !
OdpowiedzUsuńJest rewelacyjna, polecam do wypróbowania.
Usuńooo może to jest pomysł na przemycenie dzieciom siemienia, bo oboje uwielbiają awokado. Co prawda w formie klasycznego guacamole, ale warto się zainspirować
OdpowiedzUsuńDo guacamole tez przemycić możesz, nie jest wyczuwalne z awokado.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.