poniedziałek, 6 lutego 2017

Sałatka cebulowo - pieczarkowa

Fajna sałatka na przyjęcia, na śniadanie, na kolację i na przekąskę.
Pieczarki są tu fajnie jędrne i nadają sałatce fajnego, niepowtarzalnego smaku, polecam gorąco.
Sałatka cebulowo - pieczarkowa.


               Składniki:
  • 3 cebule
  • 300 g pieczarek
  • 3 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy - ulubionej
  • garść natki pietruszki
  • sól różowa himalajska 
  • pieprz świeżo mielony

Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry.
Pokrojone pieczarki włożyłam do garnka z wrzącą wodą i gotowałam 10 minut, odcedziłam i ostudziłam.
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę.
Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę.
Wszystkie pokrojone składniki włożyłam do miski, dodałam majonez, jogurt i musztardę a także przyprawy i wymieszałam dokładnie, dodałam posiekaną natkę.
Przed  podaniem schłodziłam.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
"Podróże małe i duże"
Taki zachód w listopadzie 2016 r

2 komentarze

  1. Kulinarnie u Ciebie jak zwykle fantastycznie:)))Mam nadzieję że powoli wracasz do zdrowia czego Ci z całego serca życzę:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Reniu to nie ja jestem chora tylko moja mama. Dziękuje i pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger