sobota, 11 czerwca 2016

Miodowe żeberka wieprzowe z szybkowaru

Żeberka to pyszne mięso tylko musi być odpowiednio przyrządzone.
Żeberka wieprzowe uwielbiają miód czy koncentrat pomidorowy a także ostre przyprawy.
Jako ze czasu miałam niewiele włożyłam mięso do szybkowaru i po 30 minutach mogłam zajadać przepyszne mięso z kaszą.
Zachęcam do wypróbowania.
Żeberka wieprzowe z szybkowaru.

                
Składniki:
  • 1100 g żeberek wieprzowych
  • 2 duże cebule
  • mąka do osypania mięsa
  • 4 pełne łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
  • Mięso pokroiłam na paski tak aby w każdym kawałku było 1 żeberko.
  • Oprószyłam mięso mąką i podsmażyłam w garnku szybkowaru na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
  • Pokroiłam cebulę w piórka i dodałam do mięsa, chwilę podsmażałam.
  • Teraz zalałam mięso bulionem, dodałam miód, sos sojowy i teriyaki oraz koncentrat pomidorowy.
  • Zamknęłam szybkowar i od momentu uzyskania najwyższej mocy przez garnek gotowałam 30 minut.
  • Potem delikatnie odgazowałam pokrywę, otworzyłam garnek i żeberka gotowe.
  • Podałam z kaszą orkiszową.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kolory lata

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger