Żeberka wieprzowe uwielbiają miód czy koncentrat pomidorowy a także ostre przyprawy.
Jako ze czasu miałam niewiele włożyłam mięso do szybkowaru i po 30 minutach mogłam zajadać przepyszne mięso z kaszą.
Zachęcam do wypróbowania.
Miodowe żeberka wieprzowe z szybkowaru.
Składniki:
- 1,1 kg żeberek wieprzowych
- 2 duże cebule
- mąka do osypania mięsa
- 4 pełne łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 500 ml bulionu drobiowego
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
Mięso pokroiłam na paski tak aby w każdym kawałku było 1 żeberko.
Oprószyłam mięso mąką i podsmażyłam w garnku szybkowaru na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Pokroiłam cebulę w piórka i dodałam do mięsa, chwilę podsmażałam.
Teraz zalałam mięso bulionem, dodałam miód, sos sojowy i teriyaki oraz koncentrat pomidorowy.
Zamknęłam szybkowar i od momentu uzyskania najwyższej mocy przez garnek gotowałam 30 minut.
Potem delikatnie odgazowałam pokrywę, otworzyłam garnek i żeberka gotowe.
Podałam z kaszą orkiszową.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
![]() |
Kolory lata |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.