Pomysł jest tak prosty i banalny, natomiast smak barszczu głęboki i wykwintny.
Polecam wszystkim do wypróbowania.
Cały problem polega na wyciśnięciu soku a poza tym to już moment.
Najszybszy barszcz czerwony.
Składniki:
- 4 - 5 surowych buraków
 - 3 - 4 jabłka
 - 1 łyżka majeranku
 - 2 ząbki czosnku
 - pieprz czarny do smaku
 - sól do smaku
 - szczypta mielonego kminku
 - szczypta kozieradki
 - 3 łyżki soku z kiszonych ogórków
 - 1 - 2 łyżki soku z cytryny
 - ok. 300 ml wody
 - oliwa
 
Przygotowanie barszczu:
- Z jabłek i buraków wycisnęłam sok - ja przy pomocy sokowirówki ale tutaj jak chcecie i jakie urządzenie macie.
 - Można nawet zetrzeć warzywa i owoce na tarce i przecisnąć przez gazę.
 - Sok wlałam do garnka, dolałam wodę, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, przyprawy i zagotowałam.
 - Nie gotujcie bo sok straci swoje właściwości.
 - Teraz doprawiłam do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i wodą z kiszonych ogórków oraz majerankiem.
 - Podałam do krokietów, ale smakuje wybornie do napicia po prostu.
 
Źródło.
"Podróże małe i duże"
![]()  | 
| Góry Sierra Nevada | 

2 komentarze
Rewelacyjny pomysł na szybki barszcz! Nie ma tego pracochłonnego krojenia buraków, tylko przez sokowirówkę trzask prask i jest :) Lubię takie patenty!
OdpowiedzUsuńTez byłam zawchwycona tym przepisem, pozdrawiam Asiu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.