sobota, 6 lutego 2016

Daktyle z serem i boczkiem lub szynką

Mała, pyszna zagryzka, przekąska, przystawka jak zwał tak zwał a znika błyskawicznie.
Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia.
Daktyle z serem i boczkiem.


Składniki:
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 40 sztuk daktyli bez pestek
  • 80 g sera bryndza
Przygotowanie:
  • Do wnętrza każdego daktyla włożyłam odrobinę sera bryndza i zawinęłam część w plaster boczku a część w szynkę.
  • Roladki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 15 minut.
  • Zajadamy od razu.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kazimierz Dolny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger