sobota, 7 listopada 2015

Pasta z oleju kokosowego i miodu

Co zrobić z oleju kokosowego, którego świetność teraz wszyscy znają?
Jedni używają go jako kosmetyk, inni tak jak ja w kuchni, wart jest najlepszych dań. 
Tym razem będzie prosto i znakomita pasta do chleba powstanie.
Uwaga, uwaga, zabieramy się do kręcenia.
Pasta z oleju kokosowego i miodu.

   
            Składniki:
  • 200 g oleju kokosowego
  • 5 łyżek miodu - miałam wielokwiatowy
  • 3 łyżeczki świeżych, posiekanych listków tymianku
  • ok. 1/4 łyżeczki soli różowej himalajskiej
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Olej kokosowy oraz miód włożyłam do garnka.
Podgrzewałam na wolnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się połączyły. 
Potem przelałam zawartość garnka do miski, dodałam posiekany tymianek, sól i pieprz i pozostawiałam do wystygnięcia.
Co jakiś czas mieszałam pastę aby równomiernie stygła.
Potem wstawiłam ją do lodówki dopóki całkowicie nie wystygła.
Rewelacyjnie smakuje ze świeżym chlebem.
Smacznego.
Źródło [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Lecę bo chcę

2 komentarze

  1. przyznam szczerze, że nigdy nie robiłąm nic z oleju kokosowego..
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger