Nie wszyscy jednak mogą zajadać i cieszyć się tymi tradycyjnymi z mąki pszennej i dlatego proponuje te z kaszy jaglanej.
Są zdrowe i pyszne a z ulubionymi konfiturami będą znakomite, zapraszam.
Naleśniki z kaszy jaglanej.
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 - 1 szklanka mleka
 - 1 jajo
 - 1 łyżka jogurtu
 - 4 łyżki oleju
 - 8 łyżek skrobi kukurydzianej
 - 1/2 łyżeczki soli
 - szczypta soli
 - 1,5 łyżki ksylitolu
 - 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
 - olej do smażenia
 - konfitura z pigwy
 
Kasze ugotowałam i ostudziłam a potem zmiksowałam z mlekiem.
Dodałam teraz skrobię, sodę , jogurt, jajko, sól i olej i miksowałam aż ciasto stało się gładkie i lśniące.
Jest gęściejsze od tradycyjnego.
Naleśniki smażyłam na suchej patelni i rolowałam jeszcze ciepłe bo potem jak ostygną kruszą się.
Podałam z konfiturą z pigwy.
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
| Władysławowo | 
2 komentarze
tego jeszcze nie widziałam ani nie jadłam
OdpowiedzUsuńchyba sie skuszę i zrobię:)
na pewno są zdrowe!
Są pyszne i warte polecenia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.