niedziela, 14 kwietnia 2013

Grylaż kasztanowy

Kasztany jadalne można kupić już w każdym markecie więc polecam serdecznie zakupić i robić ciasta bo są one mniej tuczące i łatwiej strawne i co najważniejsze pyszne.
Ja swoją wersję grylażu robiłam według pomysłu Świętej Hildegardy z książki "Kuchnia która leczy-Ciasta".
Pomysłów z tej książki wykorzystałam już wiele nie zawsze używając dietetycznych pół produktów i z całą stanowczością piszę że ciasta wg pomysłu Hildegardy są pyszne i zdrowe.
Grylażu kasztanowego można używać do wszelakich deserów i ciast, jest pyszny i chrupiący.
               Składniki:
  • 120 g mrożonych kasztanów - ja miałam świeże
  • 1 łyżka stołowa wiórków kokosowych
  • 3 łyżki stołowe cukru trzcinowego
  • 2 łyżki stołowe płynnego masła
Kasztany obrać ze skórek i gotować do miękkości.
Ostudzić i pokroić dość grubo.
Resztę składników wymieszać z posiekanymi kasztanami.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać grylaż.
Piec 10-20 minut w temperaturze 220 C albo do otrzymania chrupkiego grylażu. 
Grylaż schłodzić i utłuc w moździerzu.
Smacznego.
Przepis siostra Hildegarda.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google

Obserwatorzy Blogger