czwartek, 24 stycznia 2013

Tagliatelle z owocami morza

Z tym daniem  poszłam trochę na łatwiznę ale skoro nam smakowało to może innym również.
Chciałam popróbować mieszanki owoców morza i dlatego kupiłam w Lidlu produkt De Luxe głęboko mrożony o nazwie Sos z owocami morza i pomidorami.
Potrawa bardzo mi smakowała i dlatego ja przedstawiam.
Wybór zostawiam Wam.
W opakowaniu 300 g 48 % stanowią owoce morza w tym :
kalmary nowozelandzkie, omułki chillijskie bez muszli, krewetki Titi.

           Składniki potrawy:
  • 300 g - opakowanie sos z owocami morza i pomidorami
  • 200 g makaronu tagliatelle razowego
  • natka pietruszki

 Ugotować makaron al'dente.
zawartość opakowania włożyć na patelnię i smażyć 3 minuty pod przykryciem na dużym ogniu.
Kolejne 4 minuty na średnim ogniu bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Dodać na patelnie makaron i smażyć jeszcze chwilę.
Danie gotowe.
Posypać na talerzu natką. 
 Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger