niedziela, 30 września 2012

Sałatka z wędzonego pstrąga z jajem

Lubicie wędzone na zimno ryby.
My uwielbiamy a ponieważ te wędzone na zimno smakują mi lepiej  często kupujemy właśnie te.
Dziś pstrąg wędzony w wersji sałatkowej.

 Składniki:
  • 2 wędzone pstrągi
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 szklanka pomidorów koktajlowych
  • 2 łyżki świeżego posiekanego majeranku
  • 1/2 kapusty pekińskiej
                              Na sos:
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
Składniki sosu wymieszać na gładką emulsję.
Wędzone pstrągi obrać z ości i rozdrobnić.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.
Kapustę pokroić w paski.
Pomidorki pokroić na połówki.
Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
Podawać posypane świeżym majerankiem.
 Smacznego.

2 komentarze

  1. Dorotko, uwielbiam sałatki rybne.
    Lubię ryby wędzone na zimno i na gorąco.
    Tym przepisem dogodziłaś mi.
    Wprawdzie nie mam wędzonego pstrąga ale mam makrele. Też dobra i zdrowa.
    Jutro zrobię sałatkę trochę podobną do Twojej.
    Dobrej nocy Tobie życzę.
    Paaaaaa

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger