poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Rajskie jabłuszka w syropie

Byłam na łące, po drodze rosło drzewo a na nim jabłuszka.
Piękne, zieloniutkie, malutkie a że drzewo niczyje....kiedyś dawno był tam sad i kilka drzew jeszcze zostało....to nazrywałam jabłuszek i do syropu z nimi.
Wyszło pysznie a do deserów i ciast jak znalazł.
Przypominam  o KONKURSIE i czekam na przepisy.
 Składniki:
  • 800 g rajskich jabłuszek
  • 500 g cukru
  • 1/3 szklanki wody

Jabłka umyć i osuszyć.
Ugotować syrop z cukru i wody i włożyć do niego jabłuszka.
Zagotować i gotować ok.20-30 minut.
Przekładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
 Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger