środa, 22 sierpnia 2012

Jagody w cukrze

Jak już jesteśmy w jagodowym klimacie to proponuję jeszcze jagody w cukrze.
Bardzo szybko i sprawnie jagody do słoików a zimą takie jagody dobre na wszystko np. poza deserami to na biegunkę jak się przydarzy. 
 Składniki:
  • jagody
  • cukier
  • słoiki
Jagody umyć i powkładać do słoików.
Do  każdego słoika wsypać po 1-2 łyżki cukru ( w zależności od wielkości słoika ).
Jagody pasteryzować przez 15 minut.
Słoiki zostawić w wodzie do ostygnięcia.
 Smacznego.

4 komentarze

  1. Ja też jestem na etapie przetworów:))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze robiłam takie jagody.
    W tym roku nie udało się...

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jagody w cukrze! Najlepsze z owsianką lub bananowym chlebkiem sophie dahl ♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Mam słabość do jagód i malin w cukrze, bo wyjadał łychą ze słoika i nigdy mi ich dość. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger