Ja tak i dlatego gotuje na różne sposoby, dziś na szybko.
Krupnik.
Składniki
- 1000 ml bulionu drobiowego
 - 4 ziemniaki
 - 2 marchewki
 - 1 mały por
 - 1/2 bulwy selera
 - 1 pietruszka
 - liście lubczyku świeże
 - 3 łyżki kaszy jęczmiennej drobnej
 - sól morska
 - pieprz czarny
 
Przygotowanie zupy:
- Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
 - Pietruszkę i seler obrać i pokroić w słupki.
 - Ziemniaki obrane pokroić w kostkę a pora w plasterki.
 - Zalać warzywa bulionem i wsypać kaszę.
 - Gotować do miękkości.
 - Pod koniec gotowania dodać listki lubczyku.
 
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.