sobota, 16 czerwca 2012

Filet indyczy w panierce z chipsów

Lubicie eksperymentować z panierkami do mięs?
Ja uwielbiam i coraz to innych specjałów używam do panierki.
Tym razem padło na chipsy cebulowe i pomysł bardzo dobry bo panierka słona sama w sobie więc tylko jajo i mięsko gotowe.

         Składniki:
  • nieduży filet z indyka 
  • 2 jaja
  • 50 ml mleka
  • średnia paczka chipsów cebulowych
 Filet pokroić na płaty i lekko ręką ugnieść.
Następnie  pognieść chipsy aby były drobną panierką.
Jaja roztrzepać z mlekiem i moczyć każdy płat mięsa w mieszaninie jajeczno-mlecznej i panierować w chipsach.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. 
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger