czwartek, 17 maja 2012

Szpinak z pieczarkami i papryką

Sezon szpinakowy rozpoczęty.
Na ryneczku jest tyle liści szczawiu i szpinaku że tylko kupować i czarować.





Składniki:

  • 500 g szpinaku
  • 200 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 100 ml śmietany 30 %
  • sól
  • pieprz
  • 5 ząbków czosnku




Szpinak obrać i opłukać a następnie wysuszyć i pokroić w paski.
Paprykę również pokroić w paski.
Pieczarki kroimy w plastry.
Czosnek obrać i drobno posiekać a następnie podsmażyć go na oliwie.
Na patelnię dodać pieczarki i chwile smażyć, potem paprykę a następnie szpinak.
Smażyć aż składnik,i zmiękną a wtedy dodać śmietanę, sól i pieprz i gotować aż śmietana zgęstnieje.



Podawać do mięs lub z bułką jako samodzielne danie.
Smacznego.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger