wtorek, 29 maja 2012

Schabowy po włosku

Ten kawałek mięsa zadowoli każdego smakosza.
Mięso jest aromatyczne, miękkie i soczyste a potrawę robi się mega szybko.


Składniki:
  • 4 spore kotlety schabowe z kostką
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Kotlety myjemy, lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy i odstawiamy  na ok. 30 minut.

Składniki sosu:

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu Pudliszki
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego 

Z majonezu, keczupu,przeciśniętego czosnku oraz chilli przygotowujemy sos.
Dokładnie wymieszać składniki sosu i wstawić do lodówki na czas smażenia kotletów.

Kotlety usmażyć na patelni na oleju bądź na patelni grillowej bez tłuszczu albo po prostu wrzucić na ruszt grilla.
Sosem polewamy już na talerzu.



Smacznego.
Przepis dodaję do Akcji Wielkie blogowe Pudliszkowanie.


3 komentarze

  1. Mniam,mniam...żeby jeszcze ktoś zrobił>>>jeśli nie lubi się gotować,to trzeba obejść się smakiem.....Pozdrowionka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj na pewno zadowoli wygląda bardzo zachęcająco. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger