wtorek, 22 maja 2012

Kompot rabarbarowy z cytryną

Sezon rabarbarowy trwa więc szybciutko gotujemy kompocik.





Potrzeba będzie:

  • kilka łodyg rabarbaru
  • cukier
  • plastry cytryny




Rabarbar umyć , obrać, pokroić na kawałki a następnie zasypać kilkoma łyżkami cukru i zostawić na 30 minut.


Potem zalać wodą i gotować aż rabarbar zmięknie i wtedy dodać plastry cytryny.
Kompocik doskonały na upalne dni z kostkami lodu.



Smacznego.

2 komentarze

  1. Fajny pomysł z tym odczekaniem 30 min. Tak zrobię;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Również przygotowuję kompoty z rabarbaru, ale nigdy nie próbowałam w ten sposób, więc czas to nadrobić : )

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger