niedziela, 27 maja 2012

Chleb na piwie

Bardzo fajny pomysł na szybki chleb ...polecam nawet laikom.

                       Składniki:
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 340 ml ciemnego piwa
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 jaja

Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia razem z cukrem i solą.
Dodać piwo i delikatnie ubite jaja.
Całość wymieszać dokładnie.
Zagnieść ciasto.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki włożyć ciasto i piec w temperaturze190 stopni przez 60 minut.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź na kratce.
Smacznego.

2 komentarze

  1. Chętnie wypróbuje, choć jeszcze chleba na proszku nigdy nie piekłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj proszę...ja tez piekłam go pierwszy raz i jest na prawdę tego watr:-)

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger