piątek, 17 lutego 2012

Roladki drobiowe z serem topionym

Potrawa ta jest również pomysłu mojej mamy a że jest prosta i szybka gości często na mym stole.

                 Składniki:
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • plastry sera topionego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • bułka tarta do panierowania
  • jajo

Filety rozbić lekko (ja robię to kostkami ściśniętej dłoni)
Każdy płat posypać papryką oraz solą i pieprzem.
Na każdy płat nałożyć plaster sera topionego.
Można spiąć wykałaczką.
Roladki maczać w rozbełtanym jaju a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Smacznego!

3 komentarze

  1. Witaj,
    Świetnie, że prowadzisz blog kulinarny, czasem, a nawet bardzo często brak mi pomysłów na obiad, zatem jeśli pozwolisz skorzystam z co niektórych:)

    Serdeczności!

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż ślinka mi pociekła .Pycha

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger