Tym razem trochę dodałam po swojemu i wyszedł rewelacyjnie.
Dodatek ciemnego avocado tylko podkreślił smak sosu.
- avocado zielone
 - avocado brunatne Hass
 - mięsisty pomidor
 - 1/2 czerwonej papryki
 - czerwona cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - mielona kolendra
 - sól morska
 - pieprz
 - chili
 - sok z cytryny
 
- Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
 - A avocado usunąć pestki i łyżeczką wydrążyć miąższ a potem rozgnieść je widelcem na papkę.
 - Polać sokiem z cytryny.
 - Cebulę drobno posiekać i dodać do avocado.
 - Dodać przyprawy i dobrze wymieszać.
 - Schłodzić w lodówce.
 
Polecam.
Smacznego.
1 komentarze
Świetny jest ten dip! :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.