niedziela, 1 stycznia 2012

Aromatyczna pomidorowa

W pierwszym dniu Nowego Roku życzę Wam abyście 31 grudnia mogli powiedzieć to był udany rok.
A na ciężką głowę proponuję aromatyczną pomidorową.

Składniki:
  • 350 g mięsa wołowego - szponder
  • 350 g mięsa wieprzowego od szynki
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1/2 pora
  • kilka listków laurowych
  • mała cebula
  • sól  morska
  • pieprz czarny
  • szczypta cukru trzcinowego
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • kilka listków mięty
  • kilka listków lubczyku
Przygotowanie zupy:
  • Mięso umyć i ugotować do miękkości z solą, listkami laurowymi oraz warzywami.
  • Dodać koncentrat pomidorowy.
  • Następnie mięso wyjąć a zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z cukrem i mąką.
  • Mięso podrobić i wrzucić do zupy albo przeznaczyć na pasztet.
  • Dodać posiekane listki lubczyku i mięty.
  • Podałam z ryżem smażonym na oleju rzepakowym.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger