Część kapeluszy przeznaczyłam na chipsy grzybowe
a resztę posiekałam do zupy.
Zupa grzybowa.
Składniki:
Przygotowanie zupy:
Przepis własny.
- 400 g suszonych kapeluszy podgrzybków i prawdziwków
 - ok. 2000 ml wody
 - 1 pietruszka
 - 1 mały seler
 - 3 marchewki
 - kostka rosołowa grzybowa bez konserwantów
 - sól morska
 - pieprz czarny
 - 250 ml śmietany 30%
 - 2 łyżeczki mąki pszennej
 - szczypta cukru
 
Przygotowanie zupy:
- Grzyby zalać zimną wodą ok. 2 litry i zostawić na noc do namoczenia.
 - Odlać wodę i przecedzić.
 - Następnie grzyby ugotować, a następnie część posiekać do zupy.
 - Grzyby gotować z marchewką, pietruszką i selerem oraz kostką bulionową.
 - Marchewkę wyjąć zupy i pokroić w plasterki.
 - Na koniec rozrobić śmietanę ze szczyptą cukru i mąką a następnie wlać do zupy.
 - Zagotować.
 - Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 - Podałam z łazankami.
 
Przepis własny.
1 komentarze
zupa grzybowa mniam mniam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.