niedziela, 6 listopada 2011

Wężyki z kurczaka

Kupiłam mięso drobiowe zwane "elementy z kurczaka" i było to nic innego jak polędwiczki od filetów drobiowych.
Wyszło niesamowicie efektowne danie, pyszne i aromatyczne.



                     Składniki:
  • 500 g filetów z kurczaka lub pasków z tyłu filetów
  • 1 nieduża cukinia
                    Na marynatę:
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • olej winogronowy

Paski kurczaka wymieszać w składnikach marynaty i zostawić na min.1 godzinę (ja zostawiłam na noc w lodówce).
Cukinię pokroić na pół plasterki.

Nadziewać paski kurczaka na przemian z cukinią na szpatułki tak jak na fotce wyżej.
Grillować z obu stron na rumiano.
Podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem konserwowym.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze

  1. Ciekawy sposób robienia ;) Bardzo apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ogólnie nie lubię wężów ale te z pewnością bym polubiła:)super smacznie wyglądają:)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger