piątek, 11 listopada 2011

Gulasz z serc drobiowych

Ten gulasz przygotowałam do klusek śląskich ale o nich potem.

          SKŁADNIKI:
  • 600 g serc drobiowych (z kurcząt)
  • mąka pszenna
  • cebula czerwona
  • przyprawa do kurczaka
  • bulion drobiowy ok. 500 ml

Serca dobrze umyć i oczyścić z błonek.
Osuszyć i obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do kurczaka.
Obsmażyć na rumiano na patelni na łyżce rozpuszczonej Planty.
Zalać następnie obsmażone serca bulionem.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Dusić do miękkości mięsa.

Sos wychodzi aksamitny i aromatyczny.
Polecam.

4 komentarze

  1. witam mam smaka na gulasz ale z serc wiekszych drobiowych mianowicie z indyka z rosolo sa pyszne ale czy ten przepis to potrafi

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj będę robić właśnie taki gulasz z Twojego przepisu, mam nadzieję, że wyjdzie pysznie tak jak wygląda na zdjęciu :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger